Horror Gyönk határában: mészárlás nyomaira bukkantak

HelloVidék   
  Megosztom
Horror Gyönk határában: mészárlás nyomaira bukkantak

Kegyetlen mészárlás nyomaira bukkantak a Tolna megyei Gyönk határában. Legalább tíz szarvasfej, vaddisznó zsiger és magzati korban lévő szarvasborjú-tetem került elő. A vadászkamara szerint: szabályosan zajlott a vadászat - írja az ATV.

Ahogy a portál írja, a maradványokról készült fotókat a Facebookon tették közzé, így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy milyen kegyetlen módon végeztek a vadászok az állatokkal.

Amit a helyszínen tapasztaltam, az nem fér össze a vadászetika szabályaival, ma is egy rendezvényen voltam, ahol tíz vadász volt jelen és mindenki megerősített engem a hitemben, hogy ez nem volt etikus, amit kint találtunk a réten

- mondta Téli Róbert, a fotók készítője.

Az állatvédők úgy gondolják, hogy kegyetlen mészárlás történt, nem pedig vadászat.

Első ránézésre orvvadászatra gyanakodtunk, de megtudtuk, hogy engedélyezett, hivatalos vadászat folyt

- mondta Fiath Szilvia, aki úgy véli, ha a vadászok tratották volna magukat a szabályokhoz, ez nem következhetett volna be.

A másik oldal képviselői, a hivatásos vadászok viszont azt állítják, hogy minden szabályszerű volt. A felvételeket egy hivatalosan engedélyezett bejelentett társas vadászat végén készítette valaki.

A helyszín egy "zsigerelő placc" volt, ahol összegyűjtötték a zsigereket, amit el akartak onnan eltávolítani, Szerinte már a szállítóeszköz is úton volt, amikor ezt valaki lefotózta

- mondta Király István, a Vadászati Kamara megyei szervezetének vezetője, aki kitért arra is, hogy mivel a szarvastehenek ebben az időszakban vemhesek, ami történt, életszerű velejárója a vadászatnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

atv

mészárlás

tolna megye

szarvas

vadász

vadászat

vadászkamara

gyönk