Horror Gyönk határában: mészárlás nyomaira bukkantak

HelloVidék   
  Megosztom
Horror Gyönk határában: mészárlás nyomaira bukkantak

Kegyetlen mészárlás nyomaira bukkantak a Tolna megyei Gyönk határában. Legalább tíz szarvasfej, vaddisznó zsiger és magzati korban lévő szarvasborjú-tetem került elő. A vadászkamara szerint: szabályosan zajlott a vadászat - írja az ATV.

Ahogy a portál írja, a maradványokról készült fotókat a Facebookon tették közzé, így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy milyen kegyetlen módon végeztek a vadászok az állatokkal.

Amit a helyszínen tapasztaltam, az nem fér össze a vadászetika szabályaival, ma is egy rendezvényen voltam, ahol tíz vadász volt jelen és mindenki megerősített engem a hitemben, hogy ez nem volt etikus, amit kint találtunk a réten

- mondta Téli Róbert, a fotók készítője.

Az állatvédők úgy gondolják, hogy kegyetlen mészárlás történt, nem pedig vadászat.

Első ránézésre orvvadászatra gyanakodtunk, de megtudtuk, hogy engedélyezett, hivatalos vadászat folyt

- mondta Fiath Szilvia, aki úgy véli, ha a vadászok tratották volna magukat a szabályokhoz, ez nem következhetett volna be.

A másik oldal képviselői, a hivatásos vadászok viszont azt állítják, hogy minden szabályszerű volt. A felvételeket egy hivatalosan engedélyezett bejelentett társas vadászat végén készítette valaki.

A helyszín egy "zsigerelő placc" volt, ahol összegyűjtötték a zsigereket, amit el akartak onnan eltávolítani, Szerinte már a szállítóeszköz is úton volt, amikor ezt valaki lefotózta

- mondta Király István, a Vadászati Kamara megyei szervezetének vezetője, aki kitért arra is, hogy mivel a szarvastehenek ebben az időszakban vemhesek, ami történt, életszerű velejárója a vadászatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

atv

mészárlás

tolna megye

szarvas

vadász

vadászat

vadászkamara

gyönk