Megjött az első gólya: itt lakik a nógrádi madár

HelloVidék   
  Megosztom
Megjött az első gólya: itt lakik a nógrádi madár

Hétfő délután érkezett meg Őrhalomba a fokozottan védett madár, ami egy rövid fészekrendezgetés után pihente ki fáradalmait a hosszú út után. A gólya beazonosítására még nem került sor, így egyelőre nem tudni, hogy melyik fészeklakó vette birtokba új otthonát. Valószínűleg nem Ipoly tért haza, az iskolai kéményfészek lakója. Az ártér jelenleg víz alatt, így bőségesen talál táplálékot - írja a nool.hu.

Ahogy a portál írja vonuló madaraink már februárban felkészülnek a hazatérésre, köztük a fehér gólyák is. Mivel a hosszú csőrű madarak Afrikában telelnek, így a nógrádi természetvédők mindent megtesznek, hogy itthon alkalmas fészkelőhelyek várják őket.

Az öreg párok zöme március végén, április elején érkezik majd meg hazánkba

- mondta Papp Ferenc, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Nógrád Megyei Helyi Csoportjának elnöke.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

fehér gólya

madár

nógrád megye

nógrád

őrhalom

falu

vidék