Megjött az első gólya: itt lakik a nógrádi madár

HelloVidék   
  Megosztom
Megjött az első gólya: itt lakik a nógrádi madár

Hétfő délután érkezett meg Őrhalomba a fokozottan védett madár, ami egy rövid fészekrendezgetés után pihente ki fáradalmait a hosszú út után. A gólya beazonosítására még nem került sor, így egyelőre nem tudni, hogy melyik fészeklakó vette birtokba új otthonát. Valószínűleg nem Ipoly tért haza, az iskolai kéményfészek lakója. Az ártér jelenleg víz alatt, így bőségesen talál táplálékot - írja a nool.hu.

Ahogy a portál írja vonuló madaraink már februárban felkészülnek a hazatérésre, köztük a fehér gólyák is. Mivel a hosszú csőrű madarak Afrikában telelnek, így a nógrádi természetvédők mindent megtesznek, hogy itthon alkalmas fészkelőhelyek várják őket.

Az öreg párok zöme március végén, április elején érkezik majd meg hazánkba

- mondta Papp Ferenc, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Nógrád Megyei Helyi Csoportjának elnöke.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

fehér gólya

madár

nógrád megye

nógrád

őrhalom

falu

vidék