Kiderült: nem szakad meg a járvány miatt a több száz éves kőszegi hagyomány

MTI   
  Megosztom
Kiderült: nem szakad meg a járvány miatt a több száz éves kőszegi hagyomány

A koronavírus-járvány ellenére sem szakad meg a 280 éves hagyomány Kőszegen, ám a kijárási korlátozás szabályait betartva szűk körben ünnepelnek és videón lesz követhető az esemény. Április 24-én 11 órától rajzolják be a szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésének Könyvébe.

Április 24-én, Szent György napján idén is berajzolják majd a szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésének Könyvébe, de a járvány miatt csak a lehető legszűkebb körben, a kijárási korlátozás szabályit betartva ünnepelnek Kőszegen.

Így nem szakad meg Kőszegen a 280 éves hagyomány, az ünnepséget pedig az érdeklődők április 24-én 11 órától a város honlapján élő közvetítésben követhetik majd nyomon - mondta Győrffy Gábor kulturális és turisztikai menedzser.

A hagyomány szerint a helyi gazdák Szent György napján mutatták be a város elöljáróinak a szőlőhajtásokat, a hajtások fejlettségéből lehetett következtetni a várható termésre. Megfigyeléseiket 1740 óta rajzolják be a Szőlő Jövésének Könyvébe. A kőszegi hagyomány 2013-ban felvételt nyert a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére, tavaly pedig a Magyar Értéktárba került.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szőlő

kőszeg

hagyomány

koronavírus