Eljárás indult a méhész ellen: védett madarak költőhelyét tette tönkre

MTI   
  Megosztom
Eljárás indult a méhész ellen: védett madarak költőhelyét tette tönkre

Rendőrségi eljárás indult egy söjtöri méhész ellen, mert a kaptárai közelében élő, fokozottan védett gyurgyalagok fészkeit eldugaszolta a madarak elől - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hatósághoz kedden érkezett bejelentés, hogy Söjtörön, egy homokbánya területén lévő gyurgyalagfészkeket bedugaszolták. A bányában 15 költőüreget zárt le az akkor még ismeretlen elkövető akácfadarabokkal, az így lezárt fészkekben egy elhullott tojót és több tojást is találtak.

A helyi körzeti megbízottak szerdán jutottak el a homokbánya közelében lévő méhészetbe, ahol megtalálták azoknak a fadaraboknak a maradványait, amelyekkel eltorlaszolták a madarak költőhelyeit. A méhek gazdája elismerte, hogy a fészkeket ő zárta el, mert a madarak folyamatosan megeszik a méheit.

A rendőrség utal arra, hogy a gyurgyalag méhészmadár 1982 óta fokozottan védett Magyarországon. A férfi a tojásokból kikelő fiókákat is elpusztította volna, ha azt időben nem fedezi fel egy természetvédelmi őr

- írták.

A nyomozók a férfi ellen fokozottan védett élő szervezet egyedére elkövetett természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

méhész

méhészet

söjtör

zala

zala megye

rendőr főkapitányság

gyurgyalag