Ősszel se mondj le a virágos kertről: ezek a növények még most bontják szirmaikat

HelloVidék   
  Megosztom
Ősszel se mondj le a virágos kertről: ezek a növények még most bontják szirmaikat

Az időjárás egyre hűvösebb lesz, a napos órák száma is csökken, a kertünk lelassul, átalakul a hidegebb hónapok közeledtével. Mielőtt viszont lemondanál arról, hogy ősszel is virágos kerted legyen, érdemes kicsit kutakodni a témában. Éppen ezért, most összegyűjtöttük azokat a növényeket, amelyek ebben az időszakban borulnak virágba, de azokat is megmutatjuk, amiket most érdemes elültetni, hogy tavasszal is virágoktól pompázzon a kerted.

Ha arra gondolunk, hogy hamarosan az ősz színeiben gyönyörködhetünk, legtöbbünk fejében a lehulló falevelek ugranak be. Pedig nem csak a fák, bokrok kápráztathatnak el minket varázslatos színekkel, ősszel bőven van olyan növény, amit érdemes a kertünkbe telepíteni, ha még szeretnénk virágokban gyönyörködni.

Mikor érdemes őszi virágokat vásárolni és ültetni?

Nem érdemes halogatni az őszi virágvásárlást és ültetést hiszen, ha túl későn tesszük ezt, akkor lerövidítjük azt az időt, ami alatt élvezhetjük a növények virágzását. Augusztus vége és a szeptember eleje tökéletes időpont az őszi palánták, bokrok elültetéséhez. Felmerülhet a kérdés ezek után, hogy:

Természetesen ennek is utána jártunk, de a helyez azért nem olyan egyértelmű. Különbséget kell tennünk azok között a növények között, melyeket most érdemes ültetni és most ősszel fognak virágba borulni. Vannak viszont olyan magok, palánták, melyeket ősszel érdemes elülteni, viszont csak tavasszal fogják szirmaikat bontogatni. Hogy segítsünk a tökéletes növények kiválasztásában, minkét csoporthoz adunk tanácsot és megmutatjuk azt is, mit és mikor érdemes ültetni.

Ősszel virágzó növények

Ha felidézzük nagyszüleink kertjét, az őszi slágernövények legtöbbször a krizantém, az őszirózsa és az árvácska voltak. Ezeket manapság is divatos ültetni az őszi hónapokban, de ha szeretnénk feldobni a kertünket különlegesebb fajokkal, akkor adunk most néhány tippet. Ezeket a növényeket érdemes beköltöztetni a kerünbe, hiszen nem csak színeik, de virágaik is szemkápráztatóak!

 1. Kínai lilabogyó
 2. Borzas púplilom
 3. Kínai kékszakáll
 4. Pompás varjúháj
 5. Kínai szellőrózsa
 6. Lampionvirág
 7. Kínai virágosnád

Ősszel ülteted, tavasszal virágzik

A tavaszi kertben szemetgyönyörködtető látványt nyújtanak az ébredező virágok és azok színei. Ahhoz viszont, hogy a te kerted is virágoktól pompázzon, most kell intézkedned. A legtöbb tavasszal nyitó virágot még most, a tél beállta előtt el kell ültetned. Ehhez adunk ötletet most, íme néhány virág, melyenek hagymáit már most ajánlott elültetni.

 1. jácint
 2. nárcisz
 3. tulipán
 4. liliom
 5. írisz
 6. krókusz
 7. császárkorona
 8. szellőrózsa
 9. sáfrány
 10. frézia

Néhány tanácsot fogadj meg, mielőtt bevásárolsz a hagymákból. Vedd figyelembe, hogy a beültetni kívánt területre mennyi fény jut. A hagymás növényekre általánosságban igaz, hogy inkább a napos területeket kedvelik. Tovább fontos szabály, hogy az optimális ültetési mélység a hagyma két-háromszorosa. Ez viszont növényenként eltérhet, így mindenképp olvassuk el a vásárolt hagyma csomagolásán leírt tanácsokat is!

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

ősz

őszi virágok

kertészkedés

ültetés

őszi kert

kertrendezés