Rongálás a nógrádi temetőben: vaddisznók túrták fel a sírok közti területeket

MTI   
  Megosztom
Rongálás a nógrádi temetőben: vaddisznók túrták fel a sírok közti területeket

Egy olvasó jelezte, hogy a megyeszékhely peremterületén lévő Rónabányai temetőben a vaddisznók feltúrták a sírok közti területeket - számolt be róla a nool.hu.

Panasz érkezett a portálhoz, mely szerint a temetőben eluralkodó áldatlan állapotok felháborítják az elhunytaikhoz kilátogató családtagokat.

Az állatok ürülékét kell kerülgetni. A hantok virágdíszeit lelegelik, a cserepeket összetörik. A fent tapasztaltakat az illetékesek halottak napját megelőzően sem kezelték, így a szeretteikre emlékezők azon a napon is a fent leírtakkal szembesültek

- panaszolta az olvasó.

A rónabányai sírkertbe köztudott, hogy bejárnak a vadak és alkalmanként összetúrják a területet, ugyanis a temető lényegében egy erdő közepén helyezkedik el. A terepviszonyok miatt nagyon nehéz lekeríteni a területet. Észleltük már azt is, hogy a szarvasok és a vaddisznók több helyen megbontották a kerítést

– számolt be Turcsány László, a településrész képviselője.

Mint mondta, a lakosság részére egy konténert is kihelyeztek a temetőben, ezzel elejét véve az esetleges szemetelésnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

temető

vaddisznó

vaddisznó konda

rongálás

sír

sírkert

vadak

erdő

nógrád

nógrád megye