Brutális állatkínzás: idegméreggel öltek meg hat állatot Kovácshidán

MTI   
  Megosztom
Brutális állatkínzás: idegméreggel öltek meg hat állatot Kovácshidán

Szomorú bejegyzést tett közzé a minap a BCM Kovácshida Horgászegyesület a közösségi oldalán, a napokban valaki megmérgezhette a horgászegyesület hat kiscicáját - számolt be róla a bama.hu.

Valószínűleg idegméreggel végezhettek velük, sajnos nem ez az első ilyen szomorú eset, pár évvel ezelőtt hasonlóan végeztek több kiscicával. Akkor is csak az anyamacska maradt életben, mint most

- mesélt a tragikus esetről Pap Zsolt, a horgászegyesület titkára.

Az anyacica pár hónappal ezelőtt kölykezett le nálunk a faház előtt. Azóta neveltük őket, külön kis táljuk volt, és az idejáró pecások is szívükön viselték a sorsukat. Mindig hoztak valami ételt a cicáknak, konzerveket, tejet, sajtot, húst

- tette hozzá.

Ahogy a portál írja, az egyesület az állatpusztulások után megkereste a környező gazdákat másfél kilométeres körzetben, hogy helyeztek-e ki mérget a szántóföldjeikre az elmúlt hetekben, de mint kiderült, ilyen nem történt. A feltételezett mérgezés miatt bejelentést tettek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Bíznak benne, hogy sikerül az elkövetők nyomára akadni, hiszen, aki állatokat pusztít el, annak felelnie kell a tettéért.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

macska

cica

kovácshida

horgászegyesület

horgászok

idegméreg

méreg

állatkínzás