Állatkínzás: több mint száz kutyát mentettek ki a szabolcsi tanyáról

HelloVidék   
  Megosztom
Állatkínzás: több mint száz kutyát mentettek ki a szabolcsi tanyáról

A Nyírbátori Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nyírbogáti pár ellen, akik tanyájukon – tömeges szaporulat miatt – tartottak kutyákat elborzasztó körülmények között - számolt be róla a szon.hu.

Ahogy a portál írja, a vádirat szerint a 30 éves férfi és 26 éves párja 2019-ben egy nyírbogáti tanyán éltek, ahol szaporítás és értékesítés céljából rendkívül rossz körülmények között 108 kutyát tartottak. Az állatokat a lakóházban, az udvaron, illetve kennelekben rendkívül zsúfoltan helyezték el, amelyeket egyáltalán nem takarítottak, emberi és állati ürülékkel voltak szennyezettek.

A kutyák nagy része kórosan lesoványodott volt, az állatok etetéséről és itatásáról sem gondoskodtak megfelelően. A pár vágóhídról csirkelábat vásárolt, ezt ledarálták, és kukoricadarával elkeverve adták az állatoknak. Ez az élelmezés nem megfelelő, teljesen egyoldalú, és hiánybetegségekhez vezet. Ahogy a lap írja, az állatokat állatorvos nem látta, és az oltásokat sem kapták meg. 2019 márciusában a rendőri intézkedéskor az állatok nagy része szemmel láthatóan beteg volt. Ekkor állatvédő szervezetek bevonásával mind a 108 kutya kimentésre került.

A két vádlottra hiába róttak ki – több mint 3 millió forint – állatvédelmi bírságot 2019 második felében egy másik tanyán újra folytatták tevékenységüket. Szintén szaporítás és értékesítés céljából kutyákat és macskákat tartottak a korábbihoz hasonló, elborzasztó körülmények között. A szoptatós anyakutyákat kölykeikkel az udvaron felállított hűtőládákban helyezték el, a nagyobb testű kutyákat az udvaron láncra verték, a lakóház mögötti 5 nm2-es mellékhelyiségben pedig – ellátás nélkül- 20 ebet zsúfoltak össze

- írja a portál.

Az újabb eset után a nyomozó hatóság 2020 júniusában több állatmentő szervezettel karöltve 58 kutyát, hét kecskét és öt macskát mentett ki, a párt pedig őrizetbe vette.

A bűnismétlés veszélye miatt, azóta is letartóztatásban lévő vádlottak ellen, a Nyírbátori Járási Ügyészség most emelt vádat állatkínzás bűntette miatt. Velük szemben letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt vádiratában. Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkínzás

állatkínzó

állatkínzók

tanya

szabolcs-szatmár-bereg megye

nyírbogát

szaporulat

ügyészség