Kapás volt: a színpompás vízimadarakról csuda képeket lőtt a magyar fotós

MTI   
  Megosztom
Kapás volt: a színpompás vízimadarakról csuda képeket lőtt a magyar fotós

A jégmadár elég félénk és bizalmatlan, így nem lehet simán a közelébe jutni. Az MTI fotósának a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár közelében mégis sikerült.

A Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége a Szikra és az Alpári-rét az Alsó-Tiszavölgyben található. A Tisza medreiből kialakult természetes és mesterséges holtágak, ártéri erdők, hullámtéri kaszálók ma is őrzik az évszázadokkal ezelőtti természetet. A nemzeti park e területén két jelentősebb holtág van: a szikrai (Tőserdő) és a tiszaalpári - mindkettőt gazdag madárvilág jellemzi.

A természetvédelmi területen, Tiszaalpár közelében tegnap az MTI fotósának, Kovács Attilának sikerült pár csodálatos madárfotót készíteni.

Íme, egy hazánkban telelő guvat, amely a nádasok, gyékényes sűrűségek, lápok és mocsarak lakója:

Tiszaalpár, 2020. december 18. Egy guvat (Rallus aquaticus) a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár környékén 2020. december 17-én.
Tiszaalpár környékén 2020. december 17-én. (MTI/Kovács Attila)

És egy vízre nyúló fákról vadászó, színpompás jégmadár (Alcedo atthist):

Tiszaalpár, 2020. december 18. Egy jégmadár (Alcedo atthis) a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár közelében 2020. december 17-én.
Egy jégmadár. (MTI/Kovács Attila)

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

duna-tisza köze

természetvédelem

vízimadár