Vigyázat, kellemetlen lesz a folytatás: havazásra és még rosszabbra is figyelmeztetnek

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, kellemetlen lesz a folytatás: havazásra és még rosszabbra is figyelmeztetnek

Fagyos szelek jönnek. Holnap sokan otthon maradnának: hideg lesz, ráadásul a Dunántúlon sok helyütt viharos északnyugati szél támad - Az Országos Meteorológiai Szolgálat segítségével időjárást jelentünk:

Az előrejelzése szerint szerda estig a felhőátvonulásokból csak néhol valószínű hózápor. Éjjel észak felől csaknem mindenhol beborul az ég, több helyen várható havazás, hózápor, délen, délnyugaton elvétve havas eső, ónos eső sem kizárt.

Csütörtökön egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor.

Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyütt viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +5 fok között várható.

Hétvégére egyre erősebb fagyok jönnek

Pénteken már többet süthet a nap, de helyenként hózáporok is kialakulhatnak. A szeles időben napközben -3 és +2 fok között alakul a hőmérséklet - olvashatjuk auz Időkép előrejelzésében.

A hétvége mindkét napján erős hajnali fagyra kell készülni. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett kevés hó, egy-egy hózápor helyenként alakul ki. Szeles, sokfelé napközben is fagyos marad az idő.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárásjelentés

dunántúl

meterológia