Télkapitány ma beveszi az országot: brutális hidegre, szélre, havazásra kell számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Télkapitány ma beveszi az országot: brutális hidegre, szélre, havazásra kell számítani

A következő éjszakákon jelentősen mérséklődik a légmozgás. A derült, hóval borított tájakon vasárnap és hétfő hajnalban -17, -20 fokig csökkenhet a hőmérséklet - írja a kiderül.hu

Ahogy a portál előrejelzésében olvasható, pénteken a Dunántúlon felhőátvonulások várhatók rövid napos időszakokkal, a nyugati megyékben egy-egy hózáporral, keletebbre viszont tartósan sok lesz a felhő, és ott jellemzőbb lehet a havazás is.

Általában 1-2 centiméter alatt marad a friss hó vastagsága, csak lokálisan hullhat ennél kissé több. A legtöbb napsütés a középső megyékben várható. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, a Tiszántúlon lehetnek kevésbé szeles tájak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható, amit a szél miatt jóval hidegebbnek érezhetünk. Késő este -2, -7 fok valószínű

- olvasható a jelzésben.

Mi várható hétvégén?

Az előrejelzések szerint szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyütt számítani lehet havazásra, hózáporra. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős lesz.

Vasárnap

Napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárásjelentés

fagy

hideg