Vasárnaptól odacsap az időjárás: zord, téli körülmények várhatók, aki teheti, ne induljon útnak! 

HelloVidék   
  Megosztom
Vasárnaptól odacsap az időjárás: zord, téli körülmények várhatók, aki teheti, ne induljon útnak! 

Holnap estétől egyre többfelé havazás váltja az esőt. Az ország déli és keleti felén hétfőig több centi hó fog hullani - írta meg az Időkép.

Ahogy a portál írja, a szombati hidegfrontot követően vasárnap délután dél, délnyugat felől mediterrán ciklon éri el hazánkat. A nap második felében így egyre többfelé ered el az eső, amit estétől egyre nagyobb területen vált fel havas eső, havazás. Így éjjel délen és a Dunától keletre nagy területen intenzív havazás várható.

A hőmérséklet is gyorsan süllyed majd, fagypont köré csökken. Ennek és az intenzív csapadékhullásnak köszönhetően hétfő reggelre az ország keleti, délkeleti felén sokfelé hullhat 5-10 cm tapadó hó, sőt a Bükkben és a Zemplénben a 15 centimétert is elérheti a friss hó vastagsága.

A csapadék hétfő napközben északkelet felé távozik, ám délutántól délnyugatról újabb havazás érkezhet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

időjárás-változás

időjárás

havazás

zivatar

havas eső

hőmérséklet

fagypont

hófúvás