Ennél cukibbat ma nem láttál: bohókás kisbárány született a vidéki állatkertben

HelloVidék   
  Megosztom
Ennél cukibbat ma nem láttál:  bohókás kisbárány született a vidéki állatkertben

Jó hír, hogy a Debreceni Állatkert újdonsült lakója, Veronika remek étvágyú és életerős kis jerke, aki jókedvűen és játékosan tölti idejét szülei mellett.

A cívisvárosi intézményt és látogatóit rendszeresen kisbárányokkal örvendeztetik meg a 2018-ban érkezett és a hazai állatkertek közül csak náluk látható wallisi feketeorrú juhok: nőstényük 2020. december 23-án egészséges utódnak adott életet mintegy 150 nap vemhességet követően. A gondozói által Veronika névre keresztelt, kifogástalan étvágyú és életerős kis jerke jókedvűen és játékosan tölti idejét szülei gondoskodása mellett - írja a Debreceni Állatkert sajtóközleményében.

A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, robusztus testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes elnevezését származási helye mellett bohókás külső jegyeiről, az orrán és a fejének arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltokról kapta. További jellegzetessége, hogy mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletű és kifejezetten ragaszkodó fajta, így a Debreceni Állatkert újranyitását követően a nagyközönség testközelből is megismerkedhet vele.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

kisbárány

született

állatkert