Kirándulók, figyelem: balesetveszélyes az erdőjárás a Pilisi Parkerdőben

HelloVidék   
  Megosztom
Kirándulók, figyelem: balesetveszélyes az erdőjárás a Pilisi Parkerdőben

Az elmúlt napokban tapasztalható időjárás elsősorban a Pilisi Parkerdő 250 méter felett húzódó részein kritikus helyzetet idézett elő.

A hóval vegyes ónos eső miatt jégpáncél képződött a fák ágain, amelyek a súlytöbblet és a nagy erejű széllökések hatására letörnek. A hét eleji esőzések során felázott talaj a betörő fagy hatására szintén jégpáncéllá alakult, így az erdei- és turista utak rendkívül csúszósak.

(forrás: Pilisi Parkerdő)

A felázott talaj, a fákra rakódott jégpáncél és a széllökések következtében sok helyütt gyökerestől fordulnak ki a fák.

Pilisi Parkerdőben a helyzet.
Pilisi Parkerdőben a helyzet.

A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért arra kéri a természetjárókat, hogy egyelőre ne induljanak a balesetveszélyessé vált erdőkbe!

Címlapkép forrása: Pilisi Parkerdő

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pilis parkerdő

balesetveszély

téli időjárás