Kiadták a figyelmeztetést: kemény fagyok jönnek, viharos széllökésekkel

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: kemény fagyok jönnek, viharos széllökésekkel

Pénteken fagyos, többfelé szeles időre van kilátás, reggel -7 és -14, a vastagabb hóval borított, szélcsendes, derült tájakon -15, -20 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben sem lesz melegebb -8, -1 foknál, de sok lesz a napsütés. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb reggel keleten szállingózhat a hó. Nem érkezik front - írja az Időkép.

Napos idő jön kemény hajnali fagyokkal

Mint írják, szombat hajnalban kemény fagyok várhatók, a havas, szélcsendes, derült tájakon -20 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Napközben napos időre, időnként megélénkülő szélre, északnyugaton erős, viharos széllökésekre van kilátás. A maximumok -6 és 0 fok között alakulnak. Este keletre kisebb hózáporok érkezhetnek.

Vasárnap is kitart a szeles idő, de a legtöbb helyen sok lesz a napsütés, csupán hajnalban az ország keleti felén alakulhat ki elszórtan kisebb hózápor. Éjjel továbbra is erős fagyokra, napközben fagypont közeli maximumokra számíthatunk.

Hétfőn néhol még erős, kedden már csak mérsékelt, időnként élénk lesz a szél. Sok lesz a napsütés, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb hétfőn északkeleten lehet egy-egy hózápor. A hajnali fagyok a havas tájakon ismét -10, -15 fokot hozhatnak, hétfőn -2, +4, kedden -6, +3 fok között alakulnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

fagyás

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

szél

viharos szél