Holnap koranyári idő lesz: de a tél utolsó napjai tartogatnak még meglepetéseket

MTI   
  Megosztom
Holnap koranyári idő lesz: de a tél utolsó napjai tartogatnak még meglepetéseket

Hidegfront érkezik a tél utolsó napjaiban. Pénteken még 20 fok is lehet, de szombaton már inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok és a hegyekben hózápor sem kizárt - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken délelőtt a köd a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de helyenként az Észak-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben csak késő délután süthet ki a nap. Csapadék nem valószínű. Hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 15-20 fok várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton helyenként erős lesz a szél

Szombatra virradó éjszaka, kora délelőtt egy hidegfront összefüggőbb felhősávja vonul északról dél felé. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Főként éjjel, kora délelőtt a Dunától keletre szórványosan, másutt néhol előfordulhat eső, záporeső. A hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A leghidegebb órákban plusz 1-6 fok lesz. Napközben 8-13 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre lehet számítani, a keleti, északkeleti tájakon kevesebb, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben néhol kialakulhat zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 7 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés