Kiadták a figyelmeztetést: hatalmas széllel, zivatarral támad a hidegfront

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: hatalmas széllel, zivatarral támad a hidegfront

A tőlünk nyugatra hullámzó frontrendszer hétfőn megközelíti hazánkat, hidegfronti szakasza pedig a délután második felében már megérkezik északnyugatra a felszín közelében. A hideg levegő megerősödő, estétől viharossá fokozódó széllel zúdul be a Kisalföldre, melynek eredményeként a front előtti 18-20 fokos értékek estére 10 fok, néhol akár 5 fok alá esnek vissza - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, nyugat felől megnövekvő felhőzetből a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé hullhat eső, a front érkezésével pedig északnyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az este és éjszaka folyamán az északi és középső tájakon is több helyen várható eső zápor. Nyugaton és a Bakonyban pedig már havas eső, hó is előfordulhat.

A lehűlés keletre csak később, kedd délelőtt érkezhet meg. Ekkora már szinte országszerte készülni kell csapadékra, ami a Dunántúlon több helyen havas eső, a magasabban fekvő területeken hó, máshol eső, záporok formájában hullhat le. A Dunántúlon viharos északnyugati szélre készülhetünk, de északkeleten is feltámad az északkeleti szél.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hidegfront

időjárás

időjárás-változás

időjárás előrejelzés

balaton

bakony

dunántúl

kisalföld

alpokalja

kőszeg