Kiadták a figyelmeztetést: hatalmas széllel, zivatarral támad a hidegfront

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: hatalmas széllel, zivatarral támad a hidegfront

A tőlünk nyugatra hullámzó frontrendszer hétfőn megközelíti hazánkat, hidegfronti szakasza pedig a délután második felében már megérkezik északnyugatra a felszín közelében. A hideg levegő megerősödő, estétől viharossá fokozódó széllel zúdul be a Kisalföldre, melynek eredményeként a front előtti 18-20 fokos értékek estére 10 fok, néhol akár 5 fok alá esnek vissza - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, nyugat felől megnövekvő felhőzetből a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé hullhat eső, a front érkezésével pedig északnyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az este és éjszaka folyamán az északi és középső tájakon is több helyen várható eső zápor. Nyugaton és a Bakonyban pedig már havas eső, hó is előfordulhat.

A lehűlés keletre csak később, kedd délelőtt érkezhet meg. Ekkora már szinte országszerte készülni kell csapadékra, ami a Dunántúlon több helyen havas eső, a magasabban fekvő területeken hó, máshol eső, záporok formájában hullhat le. A Dunántúlon viharos északnyugati szélre készülhetünk, de északkeleten is feltámad az északkeleti szél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hidegfront

időjárás

időjárás-változás

időjárás előrejelzés

balaton

bakony

dunántúl

kisalföld

alpokalja

kőszeg