Kiadták a figyelmeztetést: hatalmas széllel, zivatarral támad a hidegfront

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: hatalmas széllel, zivatarral támad a hidegfront

A tőlünk nyugatra hullámzó frontrendszer hétfőn megközelíti hazánkat, hidegfronti szakasza pedig a délután második felében már megérkezik északnyugatra a felszín közelében. A hideg levegő megerősödő, estétől viharossá fokozódó széllel zúdul be a Kisalföldre, melynek eredményeként a front előtti 18-20 fokos értékek estére 10 fok, néhol akár 5 fok alá esnek vissza - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, nyugat felől megnövekvő felhőzetből a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé hullhat eső, a front érkezésével pedig északnyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az este és éjszaka folyamán az északi és középső tájakon is több helyen várható eső zápor. Nyugaton és a Bakonyban pedig már havas eső, hó is előfordulhat.

A lehűlés keletre csak később, kedd délelőtt érkezhet meg. Ekkora már szinte országszerte készülni kell csapadékra, ami a Dunántúlon több helyen havas eső, a magasabban fekvő területeken hó, máshol eső, záporok formájában hullhat le. A Dunántúlon viharos északnyugati szélre készülhetünk, de északkeleten is feltámad az északkeleti szél.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hidegfront

időjárás

időjárás-változás

időjárás előrejelzés

balaton

bakony

dunántúl

kisalföld

alpokalja

kőszeg