Viharos szélre, és rengeteg esőre figyelmeztetnek: mutatjuk, hol lesz a legcudarabb az idő

MTI   
  Megosztom
Viharos szélre, és rengeteg esőre figyelmeztetnek: mutatjuk, hol lesz a legcudarabb az idő

Erős széllökések miatt az ország több területén adtak ki riasztást, de a kiadós eső miatt több megyében is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat, de a folytatásban sem lesz sok köszönet.

Kiadós eső miatt Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat, de a folytatásban sem lesz sok köszönet.

Erős széllökések miatt is adtak ki riasztást

Erős széllökések miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú riasztás, ezeken a területeken 70 km/h-nál is erősebben fújhat a szél.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében viszont még ennél is erősebb, több mint 90 km/h-s széllökésekre is kell számítani, ezért ezekre a megyékre másodfokú, azaz narancssárga riasztást adtak ki.

A folytatásban sem lesz sok köszönet

Holnap egyre inkább az ország keleti felén várható eső, havas eső, főként a hegyekben havazás. A Dunántúlon délután felszakadozik a felhőzet, de elszórtan zápor, hózápor kialakulhat. Élénk, erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északi, északnyugati szél. Hajnalban -1, +5, napközben 3-10 fok várható.

Csütörtökön naposabb időszakok nyugaton és délen várhatók, máshol borongósabb időre van kilátás többfelé esővel. A hegyekben havas eső, hó is hullhat. Kelet, északkelet kivételével erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Délután mindössze 4-11 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton még többször erősen megnövekszik a felhőzet, de már csak helyenként alakulhat ki kisebb eső, zápor. A szél pénteken még többfelé, szombaton főként nyugaton lehet erős. Lassú melegedés kezdődik: pénteken 7-14, szombaton 9-15 fok várható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

figyelmeztetés

első fokú riasztás

narancs riasztás

széllökés

eső