Itt tesznek a zöld jövőért: jelentős faültetésbe kezdtek a településen

HelloVidék   
  Megosztom
Itt tesznek a zöld jövőért: jelentős faültetésbe kezdtek a településen

Fák nélkül nemhogy minőségi, de semmilyen élet nincs. Ezért is fontosak a faültetési programok, amelyekkel egy-egy település sokat tehet a zöld jövőért, ahogy Békésszentandráson is facsemeték ültetésébe fogtak.

A faültetés mindig üdvözlendő, a Föld napja pedig emlékeztet minket arra, hogy a zöld területek mennyire fontosak az életünkhöz. Sok fairtást láthatunk magunk körül, melyek egy része az erdőgondozás miatt történik, az elhalt fákat kivágják, és pótolják őket őshonos fákkal. Viszont sokszor indokolatlan vagy gazdasági okokból történő fairtásnak lehetünk tanúi.

A Békés megyei Békésszentandrás településen viszont zöldítésbe fogtak, méghozzá a település tava köré ültetnek facsemetéket, irja a beol.hu

Megkezdődött a faültetés a Pázsit-tó körül

– adta hírül nemrég közösségi oldalán Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere. Azt is részletesen kifejtette az oldalán, hogy elsőként a Ponpo-pongo fantázianéven ismert szigeten kezdtek hozzá a munkához három csemete elültetésével, és csak remélni tudják, hogy szép fákká cseperednek majd a csemeték, hisz a talaj nem a legideálisabb ott a megerősödéshez, ezért némi virágfölddel is rásegítettek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fák

faültetés

faültetési program

föld napja

zöld terület

békés megye

békésszentandrás

környezetvédelem