Itt tesznek a zöld jövőért: jelentős faültetésbe kezdtek a településen

HelloVidék   
  Megosztom
Itt tesznek a zöld jövőért: jelentős faültetésbe kezdtek a településen

Fák nélkül nemhogy minőségi, de semmilyen élet nincs. Ezért is fontosak a faültetési programok, amelyekkel egy-egy település sokat tehet a zöld jövőért, ahogy Békésszentandráson is facsemeték ültetésébe fogtak.

A faültetés mindig üdvözlendő, a Föld napja pedig emlékeztet minket arra, hogy a zöld területek mennyire fontosak az életünkhöz. Sok fairtást láthatunk magunk körül, melyek egy része az erdőgondozás miatt történik, az elhalt fákat kivágják, és pótolják őket őshonos fákkal. Viszont sokszor indokolatlan vagy gazdasági okokból történő fairtásnak lehetünk tanúi.

A Békés megyei Békésszentandrás településen viszont zöldítésbe fogtak, méghozzá a település tava köré ültetnek facsemetéket, irja a beol.hu

Megkezdődött a faültetés a Pázsit-tó körül

– adta hírül nemrég közösségi oldalán Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere. Azt is részletesen kifejtette az oldalán, hogy elsőként a Ponpo-pongo fantázianéven ismert szigeten kezdtek hozzá a munkához három csemete elültetésével, és csak remélni tudják, hogy szép fákká cseperednek majd a csemeték, hisz a talaj nem a legideálisabb ott a megerősödéshez, ezért némi virágfölddel is rásegítettek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fák

faültetés

faültetési program

föld napja

zöld terület

békés megye

békésszentandrás

környezetvédelem