Több megyére adtak ki figyelmeztetést: hidegfront támad, viharos szél, zivatarok tarolják le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Több megyére adtak ki figyelmeztetést: hidegfront támad, viharos szél, zivatarok tarolják le az országot

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap hidegfront érkezik erős, viharos széllel. Délután főként már csak a Dunántúlon alakulhat ki eső, zápor, máshol a napsütés kerül előtérbe. A front előtt még 15-26 fokig melegszik a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb, majd napközben északnyugat felől megérkezik a lehűlés más tájegységeinkre is.

Az orvosmeteorológia szerint vasárnap markáns hidegfront érkezik, a hirtelen változás különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomáspanaszokkal élők szervezetét viselheti meg. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, a kismamáknál korábban megindulhat a szülés. Az erős, viharos szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat, illetve jelentősen ronthatja hőérzetünket. Napközben északnyugat felől több fokkal csökken a hőmérséklet, jó, ha kézben lesz egy tavaszi dzseki. Továbbra is erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

Azoknak, akik úton vannak ma, jó hír, hogy napközben már csak elszórtan, elsősorban a Dunántúlon kell záporoktól vizes, csúszós utakra számítani. Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve jégeső nehezítheti a közlekedést. Sokfelé erős, viharos lesz az északnyugati szél, emiatt jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

vihar

zivatar

széllökés

előrejelzés

időjárás előrejelzés