A héten ezeken a vidéki vízparti helyeken lesz szúnyogirtás: ideje lesz!

MTI   
  Megosztom
A héten ezeken a vidéki vízparti helyeken lesz szúnyogirtás: ideje lesz!

Míg múlt héten a Tisza-tónál, a Körösök mentén, a Balatonnál és a Velencei-tónál is irtották a szúnyogokat, most 450 hektár újabb vízfelületen is permetezni fognak.

A következő napokban a Sopron és a Budapest környéki vizekben folytatódik a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés – közölte a Katasztrófavédelem. A mostani héten 450 hektárnyi vízfelületre juttatják ki a lárvák ellen használt természetes anyagot. Az elmúlt két hétben csaknem 8000 hektáron végeztek biológiai szúnyoggyérítést, zömében repülőről.

A munka nagy részét gépjárműre rögzített, nagynyomású permetezővel végzik. Azokra a vizes területekre pedig, amelyeket nem lehet autóval megközelíteni, gyalogosan megközelítve juttatják ki a biológiai készítményt.

Az elmúlt napok esős időjárása kedvez a szúnyogoknak, a tavak és folyók mentén víz alá került számos olyan terület, amely ideális élőhelyet biztosít a szúnyoglárvák számára - írták. Hűvös időben két-három hétig tart a szúnyoglárvák fejlődése, ennyi idő áll rendelkezésre a felmérésre és a kezelések elvégzésére.

A szúnyoglárvák ellen használt biológiai készítmény a felhasznált dózisban semmilyen más élő szervezetre nincs hatással – tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyogirtás

szúnyoggyérítés