A héten ezeken a vidéki vízparti helyeken lesz szúnyogirtás: ideje lesz!

MTI   
  Megosztom
A héten ezeken a vidéki vízparti helyeken lesz szúnyogirtás: ideje lesz!

Míg múlt héten a Tisza-tónál, a Körösök mentén, a Balatonnál és a Velencei-tónál is irtották a szúnyogokat, most 450 hektár újabb vízfelületen is permetezni fognak.

A következő napokban a Sopron és a Budapest környéki vizekben folytatódik a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés – közölte a Katasztrófavédelem. A mostani héten 450 hektárnyi vízfelületre juttatják ki a lárvák ellen használt természetes anyagot. Az elmúlt két hétben csaknem 8000 hektáron végeztek biológiai szúnyoggyérítést, zömében repülőről.

A munka nagy részét gépjárműre rögzített, nagynyomású permetezővel végzik. Azokra a vizes területekre pedig, amelyeket nem lehet autóval megközelíteni, gyalogosan megközelítve juttatják ki a biológiai készítményt.

Az elmúlt napok esős időjárása kedvez a szúnyogoknak, a tavak és folyók mentén víz alá került számos olyan terület, amely ideális élőhelyet biztosít a szúnyoglárvák számára - írták. Hűvös időben két-három hétig tart a szúnyoglárvák fejlődése, ennyi idő áll rendelkezésre a felmérésre és a kezelések elvégzésére.

A szúnyoglárvák ellen használt biológiai készítmény a felhasznált dózisban semmilyen más élő szervezetre nincs hatással – tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyogirtás

szúnyoggyérítés