Zivatarok tarolják le az országot: erős szélre, rengeteg esőre lehet számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Zivatarok tarolják le az országot: erős szélre, rengeteg esőre lehet számítani

Hétfőn sokfelé szükség lesz az esernyőkre, országszerte nagy mennyiségű csapadék várható. Az Időkép figyelmeztetése szerint, délen intenzívebb záporok és zivatarok is kialakulhatnak, de a legtöbb eső északon eshet. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Napközben 13-21 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, a nyugati határ mentén néhol még kialakulhatnak zivatarok. Zivatarban intenzív csapadék, kisebb méretű jég, néhol viharos szél (~60 km/h) lehetséges, majd átmenetileg megnyugszik a légkör. Az éjszakai, hajnali óráktól egy délnyugat felől vonuló csapadékzónához társulva több helyen várható 15-20 mm-t elérő eső.

Délután az országban többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, a Dél-Alföldön heves zivatar is előfordulhat. A legintenzívebb gócokat rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék, kisméretű jégeső és viharos (60-70 km/h) széllökés is kísérheti. Estére a zivataros csapadékgócok a keleti, északkeleti országrészre korlátozódhatnak.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mi várható a hét további napjain?

Az Időkép előrejelzése szerint, kedden már több napsütésre van kilátás, de még ezen a napon is előfordulhatnak szórványos záporok, zivatarok, északkeleten eleinte eső is. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 17-22 fokra számíthatunk.

Szerdán sok lesz a felhő felettünk, és átmeneti jelleggel elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Délen tartósabb eső is előfordulhat. Élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 16 és 21 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

zivatar

szél

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás