Brutális jégeső rázta meg a Vas megyei települést: még egy éttermet is elárasztott a víz

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális jégeső rázta meg a Vas megyei települést: még egy éttermet is elárasztott a víz

Brutális jégeső csapott le hétvégén Peresznyére. A Vas megyei településen borzasztó károkat okozott a vihar, a lezúduló víz elárasztotta a falu egyetlen éttermét is.

Elkezdett szakadni a hó, a jég egyben. Sár ment végig a parkolón, folyt be a pincébe, a garázsba. Azt vettük észre, hogy a konnektoron jön be a víz. Nagyon megijedtünk, lekapcsoltuk az összes biztosítékot, hogy nehogy valami baj legyen

- mesélte az RTL Híradójának az étterem tulajdonosa. Hozzátette, mintegy 20 percig szakadt a jég, azért ilyen hosszan, mert egy hibrid, szupercellás zivatar vonult el a térségben. A településen traktorral tolták el a jéghegyeket, és még vasárnap is takarított szinte az egész falu.


Az Időkép beszámolója szerint szupercella robogott át Kapuvár felett is. Szupercellás zivatar alakult ki a Kisalföldön kora délután. A vihar felhőszakadással, jégesővel érkezett meg a városba, de Beleden is jég esett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jégeső

vihar

zivatar

peresznye

időjárás