Brutális szupercellák tomboltak az országban: fotókon az iszonyatos jégeső + VIDEÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szupercellák tomboltak az országban: fotókon az iszonyatos jégeső + VIDEÓ

Tegnap két nagyobb szupercella alakult ki az Alföld közepén, diónyi jég, felhőszakadás kísérte vonulásukat.

Ahogy tegnap a HelloVidék is hírt adott róla, az időjárás nem kímélte Szabolcsot, brutális szupercella terítette be a megye egét. Olvasónk küldte képeken mutattuk meg, milyen félelmetesen közelített a brutális felhőtömeg Kállósemjén felé.

A vasárnap folyamán ugyanis egy gyors mozgású hidegfrontnak köszönhetőn kedvezőek voltak a légköri feltételek a forgó zivatarfelhők létrejöttéhez - írja az Időkép is. Bőséges szélnyírás, emelés és elegendő energia állt rendelkezésre a szupercellák számára.

Két szupercella is letarolta az országot

Kora délután már a frontvonalba beágyazva a Dunántúlon is kialakult egy szupercella, ami nagy utat megtéve, a horvát határtól majdnem Szeged térségéig eljutott. Az igazi látványosságokra azonban a délutáni órákban került sor. Fél 3 után, a frontvonal előtt a Duna-Tisza közén két izolált szupercella kezdte meg életútját.

A két egymás mellett haladó szupercella kelet felé vette az irányt: az északabbra lévő cella Szolnokot, Szajolt és Törökszentmiklóst vette célba, a délebbi Nagykőrös-Tiszaföldvár-Mezőtúr nyomvonalon haladt. Szolnokra heves felhőszakadással, jégesővel csapott le a vihar, 56 mm csapadékot hagyott maga után.

Nem kímélte a jég Törökszentmiklós, Gyomaendrőd, illetve Mezőtűr környékét sem, itt diónyi jegek kísérték a szupercella vonulását.

Félelemetes jégesők

Az Index egyik olvasójától kapott egy videót, amelyen jól látszik, hogy ténylegesen mekkora jégdarabok hullottak az égből. Erre senki nem számított, az biztos.

Életemben nem láttam ekkora méretű jeget esni, csak egy fa alá sikerült elmenekülnöm. Épp Budapestre tartottam Mezőtúrról, a főiskolánál ért az »égi áldás«. Az autóban kárt nem okozott, de nagyon félelmetes volt

– kommentálta a jégesőt a megdöbbent olvasó:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

szupercella

jégeső