Most kezd elegünk lenni: újabb hidegfront hoz 15 fokos kontrasztot kedden

MTI   
  Megosztom
Most kezd elegünk lenni: újabb hidegfront hoz 15 fokos kontrasztot kedden

Pokoli jégeső tombolt Szolnokon, ma sokfelé reménytelenül szakad az eső. A folytatásban, holnap sem számíthatunk sokkal kellemesebbre: északnyugaton csak 14-15, délkeleten közel 30 fok lesz kedden. Szerdán aztán mindenhol kitisztul az idő.

Szolnokon, ahogy az ország számos pontján, ezen az igen csak szeszélyes pünkösdi hétvégén jégeső tombolt. Nem egy helyen irtózatos jégeső ütött-vert, akit s amit csak ért; valószínűleg nem csekély károkat okozva gyümölcsösökben, veteményesekben, házak portáin.

Ilyen volt a tegnapi:

A holnapi folytatásban sem lesz sok köszönet

Újabb hidegfront követi a mait kedden, mely az északnyugati országrészt már a hajnali órákban eléri. Záporok, zivatarok is elsősorban észanyugaton, északon alakulhatnak ki - írja az Időkép.

Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és feltámad a szél, de keleten, délkeleten délutánig még délnyugati áramlás lesz jellemző. Napközben zivatarok már csak kevés helyen keleten, északkeleten fordulhatnak elő, az érkező talajfront gyorsan stabilizálja a légkört. Viszont újra jelentős,

Ez annyit jelent, hogy amíg például Sopron környékén csak 14-15, addig Békéscsabán 29-30 fok lesz a kora délutáni órákban.

A hét közepétől talán már nem esik

Szerdán aztán végre mindenhol szép napos idő jön, gyengül a szél. A maximumok 19 és 24 fok között alakulnak.

Csütörtökön már sok lesz a napsütés, csak estefelé a nyugaton alakulhatnak ki záporok. A Dunántúlon megélénkül az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű. Éjjel záporokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

jégeső

szupercella

zivatar