Sorra bénultak le az ebek Hajdú-Biharban: több mint 70 kutyánál jelentkezett a súlyos tünet

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra bénultak le az ebek Hajdú-Biharban: több mint 70 kutyánál jelentkezett a súlyos tünet

Az Állatvédőrség közösségi oldalán számolt be arról, hogy a tünetek kiváltó okát még nem tudják, de felettébb gyanús, hogy mindegyik kutya nyers csirkét kapott enni a tünetek megjelenését megelőző napon - írta meg a haon.hu.

Ahogy a portál írja, a különös, aggasztó esetet eddig többek között debreceni, hajdúböszörményi, berettyóújfalui, hajdúsámsoni, hosszúpályi, valamit felsőjózsai gazdák jelentették. Az állatvédők arra kérik a kutyatulajdonosokat, ha ilyen esetet tapasztalnak, feltétlenül jelezzék nekik.

Mint írják, az Állatvédőrség közösségi felületén egy gazdi saját felvételét is megosztották, ami a 0. napon készült kedvencéről, amikor a kutya még csak sántikált, és étvágytalansága is aggasztó volt. Ezeket a tüneteket követi a teljes hátsó rész bénulása. Jelenleg nagy erőkkel próbálják kideríteni, mi állhat a háttérben, és már megtették a szükséges lépéseket az ügyben, várhatóan jövő hét elején tudnak több részletet elárulni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutyák

ebek

bénulás

nyers csirke

csirkehús

bénulás

hátsó végtagi bénulás