Kutyameleg van: így védjük meg házi kedvenceinket a hőgutától

MTI   
  Megosztom
Kutyameleg van: így védjük meg házi kedvenceinket a hőgutától

A nyári forróságban rendkívül fontos, hogy óvjuk kedvenceiket a melegtől és a közvetlen napfénytől. Ha a hőguta jeleit észleljük rajtuk, azonnal cselekedni kell, Íme, a 4 legfontosabb tanács a kutyák kánikulában történő tartásához!

Forró beton, kiszáradt vizes tálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen... A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. A nyári meleg napokon a hosszabb ideig tartó sétáltatást érdemes kora reggel és késő délután megtartani. A naptól felhevült aszfaltot is érdemes elkerülni, hiszen ott könnyen égési sérülés fenyegeti a sétáltatott kutya mancsát. Az állatokról való gondoskodás a gazdi feladata.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 4 legfontosabb tanácsa kutyák kánikulában történő tartásához:

  • a nagy nyári hőségben se feledkezzünk el a játékról és a nagyobb sétákról, melyeket kora délelőttre és késő délutánra időzítsük,
  • állatunk számára mindig legyen hűvös hely, ahova a napsugárzás elől szabadon el tud bújni,
  • kedvencünknek az élelem mellé naponta többször friss ivóvizet kell biztosítani,
  • házi kedvencünket ne hagyjuk egyedül autóban (még nyitott ablaknál se), hiszen a tűző napon a belső hőmérséklet az egekbe szökhet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háziállatok

kutyabarát

kánikula

állattartás

hőguta