Extrém forróság, 41 fok sem kizárt: az ország keleti részén lesz a legkeményebb a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Extrém forróság, 41 fok sem kizárt: az ország keleti részén lesz a legkeményebb a helyzet

Csütörtökig még fokozódik a hőség, másod- és harmadfokú figyelmeztetés van jelenleg is érvényben. A napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladja a 26, 27 fokot.

Szerdán a tűző napsütésben csak kevés felhő ad árnyékot, ezekből egy-egy zápor is csak kis eséllyel, legfeljebb északkeleten alakulhat ki. A Dunántúlon és délen többfelé élénk lehet a nyugati, északnyugati szél. Délutánra 33 és 39 fok közé melegszik a levegő - írja az Időkép.

A napos idő mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként, főként a estétől egy-egy futó zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Többfelé élénk, délután erős, viharos lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet.

Pénteken hidegfront érkezik, napközben elszórtan záporok, zivatarok és a feltámadó északnyugatira, nyugatira forduló szél hozhat némi frissülést a hőségben. A Dunántúlon mérséklődik pár fokot a forróság, keleten viszont még 36-39 fokot mérhetünk.

Szombatra virradóan többfelé várható záporok, zivatarok, akár heves zivatarok kialakulása, majd napközben már kevesebb helyen alakulhat ki csapadék. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik. Mérséklődik a hőség, 26-31 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Vasárnap száraz, napos időre van kilátás helyenként még élénk északnyugati széllel, 27-32 fokos maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

kánikula

hidegfront