Tornádók, zivatarok csaphatnak le: itt már megtörtént, él az országos figyelmeztetés

HelloVidék   
  Megosztom
Tornádók, zivatarok csaphatnak le: itt már megtörtént, él az országos figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett térképen figyelmeztet, hogy az ország melyik részén várható vihar a nap további részében. A délután második felétől előbb a Dunántúl déli felére érkeznek intenzív zivatarok, amelyek kelet felé haladnak, majd este az Alföld déli részén is heves zivatarok jelennek meg. Kalocsa közelében már észleltek egy tornádót.

Kalocsa mellett szupercella keletkezett, amiből nagy eséllyel egy tornádó alakult ki a város közelében, ahogy közelében, ami a nemrég kialakult szupercellából nyúlt alá, és egy olvasó meg is örökítette, írja az idokep.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett térképen figyelmeztet,, hogy az ország melyik részén várható vihar a nap további részében. A délután második felétől előbb a Dunántúl déli felére érkeznek intenzív zivatarok, amelyek kelet felé haladnak, majd este az Alföld déli részén is heves zivatarok jelennek meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken közleményében azt kérte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha valaki bajba jutott embert, leszakadt vezetéket lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szélvihar

zivatar

tornádó

időjárás

figyelmeztetés

veszélyforrás

kalocsa