Tornádók, zivatarok csaphatnak le: itt már megtörtént, él az országos figyelmeztetés

HelloVidék   
  Megosztom
Tornádók, zivatarok csaphatnak le: itt már megtörtént, él az országos figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett térképen figyelmeztet, hogy az ország melyik részén várható vihar a nap további részében. A délután második felétől előbb a Dunántúl déli felére érkeznek intenzív zivatarok, amelyek kelet felé haladnak, majd este az Alföld déli részén is heves zivatarok jelennek meg. Kalocsa közelében már észleltek egy tornádót.

Kalocsa mellett szupercella keletkezett, amiből nagy eséllyel egy tornádó alakult ki a város közelében, ahogy közelében, ami a nemrég kialakult szupercellából nyúlt alá, és egy olvasó meg is örökítette, írja az idokep.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett térképen figyelmeztet,, hogy az ország melyik részén várható vihar a nap további részében. A délután második felétől előbb a Dunántúl déli felére érkeznek intenzív zivatarok, amelyek kelet felé haladnak, majd este az Alföld déli részén is heves zivatarok jelennek meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken közleményében azt kérte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha valaki bajba jutott embert, leszakadt vezetéket lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szélvihar

zivatar

tornádó

időjárás

figyelmeztetés

veszélyforrás

kalocsa