Gigavihar dönti romba a kánikulát: mutatjuk, mikor jön a rettenet

HelloVidék   
  Megosztom
Gigavihar dönti romba a kánikulát: mutatjuk, mikor jön a rettenet

Holnapra ér ide az a front, ami meghozza az enyhülést az idei harmadik hőhullám után. Az Időkép előrejelzése szerint a jelenlegi számítások alapján a kora hajnali órákban elérheti a nyugati, északnyugati tájakat. Kezdetben a Dunántúl északi majd keleti felén, és később a középső és északi tájakon várható egyre többfelé záporok, zivatarok kialakulása. Legkésőbb a tiszántúli, keleti tájakra ér el a front.

Az előrejelzés szerint, heves viharok kialakulására nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység nyugati felén számíthatunk, valamint ahogy a zivatarok kelet felé haladnak a Dunántúl keleti felén láncba rendeződhetnek és sűrű villámtevékenységgel léphetik át a Duna vonalát.

Ami a forróságot illeti, a nyugati megyékben már enyhül a forróság és zivatarok mögött visszaesik a hőmérséklet. A legmagasabb értékek 25-37 fok között alakulnak. Lassan mozog a front, keletre a hétvége folyamán érkezik meg az enyhülés, ekkor még további záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Mit várhatunk hétvégén?

Szombaton főleg a keleti, délkeleti országrészben alakulhatnak ki zivatarok, a Dunától keletre elszórt záporokra van kilátás, másutt túlnyomóan napos idő várható. A Dunántúlon feltámad az északi, északnyugati szél. Délután 27-33 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás, jégeső és erős, viharos szél kísérhet. A maximumok 27-33 fok között alakulnak, de zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Hétfőn már szárazabb idő várható, több napsütéssel, pár fokkal magasabb maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

vihar

hőhullám

front

viharos szél

felhőszakadás

downburst

vízátfolyás

közlekedés