Gigavihar dönti romba a kánikulát: mutatjuk, mikor jön a rettenet

HelloVidék   
  Megosztom
Gigavihar dönti romba a kánikulát: mutatjuk, mikor jön a rettenet

Holnapra ér ide az a front, ami meghozza az enyhülést az idei harmadik hőhullám után. Az Időkép előrejelzése szerint a jelenlegi számítások alapján a kora hajnali órákban elérheti a nyugati, északnyugati tájakat. Kezdetben a Dunántúl északi majd keleti felén, és később a középső és északi tájakon várható egyre többfelé záporok, zivatarok kialakulása. Legkésőbb a tiszántúli, keleti tájakra ér el a front.

Az előrejelzés szerint, heves viharok kialakulására nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység nyugati felén számíthatunk, valamint ahogy a zivatarok kelet felé haladnak a Dunántúl keleti felén láncba rendeződhetnek és sűrű villámtevékenységgel léphetik át a Duna vonalát.

Ami a forróságot illeti, a nyugati megyékben már enyhül a forróság és zivatarok mögött visszaesik a hőmérséklet. A legmagasabb értékek 25-37 fok között alakulnak. Lassan mozog a front, keletre a hétvége folyamán érkezik meg az enyhülés, ekkor még további záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Mit várhatunk hétvégén?

Szombaton főleg a keleti, délkeleti országrészben alakulhatnak ki zivatarok, a Dunától keletre elszórt záporokra van kilátás, másutt túlnyomóan napos idő várható. A Dunántúlon feltámad az északi, északnyugati szél. Délután 27-33 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás, jégeső és erős, viharos szél kísérhet. A maximumok 27-33 fok között alakulnak, de zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Hétfőn már szárazabb idő várható, több napsütéssel, pár fokkal magasabb maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

vihar

hőhullám

front

viharos szél

felhőszakadás

downburst

vízátfolyás

közlekedés