Brutális kánikula jön, de figyelmeztetést adtak ki: viharokra, jégesőkre is számítsunk

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális kánikula jön, de figyelmeztetést adtak ki: viharokra, jégesőkre is számítsunk

A Kárpát-medence fölé egyre melegebb és nedvesebb levegő áramlik, így amellett, hogy megnő a záporok, zivatarok esélye, ismét visszatér a hőség. Szombat éjszaka viharokra számítsunk országszerte, vasárnap is lesznek zivatarok, jégesők, de egyre durvább lesz a kánikula. A viharos időjárás az ország északi felében egészen hétfőig kitart.

Vasárnap reggelre és délelőttre az éjszakai órákban a Dunántúlon jellemző konvektív csapadék kelet felé helyeződik, ám közben gyengül, szűnik. Ezt követően az ország nagy részén napos időre számíthatunk, és csak kevés helyen eshet, írja az Országos Meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, a kevésbé felhős keleti részeken lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 35 fok között várható. A viharos időjárás az ország északi felében egészen hétfőig kitart.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat

kánikula

zivatar

zápor

jégeső