Brutális kánikula jön, de figyelmeztetést adtak ki: viharokra, jégesőkre is számítsunk

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális kánikula jön, de figyelmeztetést adtak ki: viharokra, jégesőkre is számítsunk

A Kárpát-medence fölé egyre melegebb és nedvesebb levegő áramlik, így amellett, hogy megnő a záporok, zivatarok esélye, ismét visszatér a hőség. Szombat éjszaka viharokra számítsunk országszerte, vasárnap is lesznek zivatarok, jégesők, de egyre durvább lesz a kánikula. A viharos időjárás az ország északi felében egészen hétfőig kitart.

Vasárnap reggelre és délelőttre az éjszakai órákban a Dunántúlon jellemző konvektív csapadék kelet felé helyeződik, ám közben gyengül, szűnik. Ezt követően az ország nagy részén napos időre számíthatunk, és csak kevés helyen eshet, írja az Országos Meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, a kevésbé felhős keleti részeken lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 35 fok között várható. A viharos időjárás az ország északi felében egészen hétfőig kitart.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat

kánikula

zivatar

zápor

jégeső