Érkezik a hidegfront: jön vele felhőszakadás, jégeső és szélvihar is

HelloVidék   
  Megosztom
Érkezik a hidegfront: jön vele felhőszakadás, jégeső és szélvihar is

Hétvégén egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, zivatarokat és szeles időt hoz, hétfőre mindenhol mérséklődik a hőség. Az Időkép előrejelzése szerint az ország északi felén viszont hevesebb zivatarokra is számítani kell, melyeket felhőszakadás, jégeső és szélvihar kísérhet.

Az előrejelzés szerint szombaton több helyen, legkisebb eséllyel délen, délnyugaton készülhetünk újabb záporokra, zivatarokra. Helyenként viharos széllel, jégesővel és felhőszakadással kísért heves zivatarok is előfordulhatnak. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. Napközben 27-36 fokot mérhetünk, délen, délkeleten lesz melegebb, északon, északnyugaton hűvösebb.

Vasárnap hajnalban északon, északkeleten pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a többórás napsütés mellett elsősorban északon, északnyugaton alakulhatnak ki elszórtan újabb záporok, zivatarok, hevesebb viharok is előfordulhatnak. Többfelé erős, viharos lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban 16-22, délután 30-39 fok várható.

Hétfőn az északnyugatira forduló szél sokfelé mérsékli a hőséget, délután 25-31 fokra készülhetünk. A sok napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar csak néhol északnyugaton alakulhat ki.

Kedden gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Zápor, zivatar helyenként északon, északnyugaton előfordulhat. Friss lesz a hajnal, 11-17 fok ígérkezik, napközben 26-32 fok várható. Szerdán a fátyolos, gomolyos idő mellett hajnalban többfelé, napközben néhol északon lehetnek záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felhőszakadás

jégeső

szélvihar

zivatar

hidegfront