Zivataros hidegfront zavarja el a felhőtlen napsütést: mutatjuk, mikor csaphat le

MTI   
  Megosztom
Zivataros hidegfront zavarja el a felhőtlen napsütést: mutatjuk, mikor csaphat le

Jó hír viszont, hogy vasárnap még sok napsütésre számíthatunk. Aki épp strandolni készül, annak is van egy jó hírünk: az időnként megjelenő felhőkből csapadék estig nem valószínű.

Ma kora estig csak kis eséllyel lehet egy-egy zivatar. Este a Met.hu előrejelzsée szerint északnyugat felől hidegfront éri el az országot, amely kelet felé halad fölöttünk az éjszaka folyamán. A front előterében és annak mentén főleg az ország északi felén/kétharmadán fordulnak elő nagyobb számban zivatarok (a déli tájakon valamelyest kisebb a kialakulási esélyük), amelyekhez leginkább jégeső (ált. ~1-2 cm), viharos széllökés (ált. 60-80 km/h), intenzív csapadék (10-25, netán > 25 mm) társulhat.

Elsősorban az Északi-középhegység nyugati részén, a Dunakanyar térségében heves zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek nagy méretű (> 2 cm) jég, esetleg erősen viharos (> 90 km/h) széllökés kíséretében. A fronthoz kapcsolódó zivatarok a hétfő hajnali, reggeli órákban hagyják el az északkeleti, keleti határvidéket.

Hétfőn napközben a nappali gomolyfelhő-képződésből már inkább csak az Északi-középhegység térségében van esély egy-egy zivatar kialakulására.

Hőség az Alföldön

Az ország délkeleti felén ma ismét fokozódik a hőség. Ezeken a tájakon nagyrészt 25-26, a délkeleti megyékben 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. A hidegfront mögött azonban hétfőn ezeken a vidékeken is visszaesik a hőmérséklet, mérséklődik a meleg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés