Dobtak egy hátast a rendőrök is: úgy visítottak az autóban a lopott mangalicák

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Dobtak egy hátast a rendőrök is: úgy visítottak az autóban a lopott mangalicák

A megalapozott gyanú szerint, a hevesi feltételezett elkövetők mangalicákat loptak el egy jászdózsai tanyáról. A bűncselekmény bejelentésétől számított fél órán belül kattant a bilincs a feltételezett elkövetők csuklóján.

Egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára 2021. augusztus 8-án az éjjeli órákban látogattak idegenek. A betörők szabadtartású mangalica állományából tíz jószágot tulajdonítottak el, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút vittek magukkal. A tulajdonos bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, így a járőrök azonnal a helyszínre indultak. Az egyenruhások útközben egy gyanús személygépkocsit tartóztattak fel, ami Jászdózsa külterületén közlekedett. A rendőrök meglepődve tapasztalták, hogy a gépkocsi utasterében – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica szorongott, továbbá abban találták meg az eltulajdonított szivattyút is - írja a Police.hu.

A járőrök ellenőrizni akartak egy másik járművet is, ami a tanya bekötő útjáról hajtott ki. A gépkocsiban ülő személyek azonban kivonták magukat a rendőri intézkedés alól és autójukat hátrahagyva elfutottak. Ebben a járműben a többi ellopott mangalicát és a gázpalackot találták meg a rendőrök.

A Police.hu fotója
A Police.hu fotója

A nyomozók a feltételezett elkövetőket – köztük azokat, akik kivonták magukat a rendőri intézkedés alól – elfogásukat követően előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A középkorú hevesi férfiak gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is tart. Az egyenruhások lefoglalták az állatokat és a lopott tárgyakat, amiket sértetlenül a tulajdonosnak visszaadtak.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lopás

mangalica

jász-nagykun szolnok megye