Hihetetlen látvány: vörös lidérceket vadászot le az éjjeli kamera + Video

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen látvány: vörös lidérceket vadászot le az éjjeli kamera + Video

Látványos vörös lidérceket kapott lencsevégre az Időkép Zselici Csillagparkban működő éjjellátó webkamerája.

Az Időkép kamerája épp az északnyugati eget figyelte, ahol az újabb és újabb zivatargócok villanásai világították be a horizontot. Majd éjjel 1 óra 37 perckor az egyik felvillanásban megjelentek a lidércek is.

A vörös lidércek magas légköri eletromos kisülések, melyek aktív zivatarfelhők felett alakulnak ki nagyjából 40-50 kilométeres magasságban. Szabad szemmel gyakorlatilag lehetetlen észlelni őket, hisz a felvillanás a másodperc néhány ezred részéig tart csupán. Fotózása, levideózása sem egyszerű, pláne egy webkamera számára

- írják.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vörös lidérc

csillag

asztrológia

csillagvizsgáló