Az egész országra kiadták a figyelmeztetést: megérkezett a hidegfront, jönnek a zivatarok

HelloVidék   
  Megosztom
Az egész országra kiadták a figyelmeztetést: megérkezett a hidegfront, jönnek a zivatarok

Az előrejelzések szerint hidegfront érkezik a hétfőre virradó éjszakán, de az igazán heves események most elmaradnak. Hétfőn a front nyomán több helyen várható zápor, zivatar, de a keleti országrészben ezek csak délután és este érkeznek meg. Mutatjuk, mire számíthatunk egészen pontosan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, hidegfront vonul át az ország felett. A Tiszántúlon, Dél-Alföldön kevesebb lesz a felhő, kisüt a nap, máshol azonban hosszabb szünetekkel ugyan, de számíthatunk esőre, záporokra, főleg délután zivatarra. Késő délután a keleti tájakat is eléri a csapadék, ott intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, eközben északnyugaton kitisztul az idő. Délutántól szinte mindenütt élénk, erős északnyugati szél fúj. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27, 34 fok is lehet. Késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Forrás:
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

zivatar

szél

eső