Bálát akart égetni, hatalmas pusztítás lett a vége: súlyos pénzbüntetésre számíthat a gyújtogató

MTI   
  Megosztom
Bálát akart égetni, hatalmas pusztítás lett a vége: súlyos pénzbüntetésre számíthat a gyújtogató

A Kalocsai Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 áprilisában a Duna-völgyi-főcsatorna közelében szándékosan tüzet gyújtott, s emiatt több mint 4,3 hektáron leégett a Natura 2000 minősítésű természetvédelmi terület - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. április 18-án a szántóföldjén szándékosan tüzet gyújtott, egy bálát akart elégetni, de a tűz a feltámadó szél miatt gyorsan átterjedt a környező területre. A férfi ennek ellenére nem értesítette a tűzoltóságot, hanem hazament.

A tűz miatt a Duna-völgyi-főcsatorna mellett lévő, Natura 2000 minősítésű, országos jelentőségű védett természeti terület 4,3 hektáron leégett. A tűzben az érintett élőhelyek jelentős mértékben megváltoztak, védett, valamint az Európai Unióban természetvédelmi szempontból jelentős állatfajok egyedei pusztultak el. Ezen kívül a tűz más fajokat is veszélyeztetett, az elpusztult fajokon túl több más védett élőlény élőhelyét tették tönkre a lángok.

A közlemény szerint a büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség természetkárosítás bűntettével vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta

- írta a főügyészség.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyújtogatás

gyújtogató

tűz

szalmabála

duna-völgyi-főcsatorna

kalocsa