Megdőlt a hidegrekord hétfőre virradóan: ez lesz a vénasszonyok nyarával

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a hidegrekord hétfőre virradóan: ez lesz a vénasszonyok nyarával

Hidegrekord dőlt meg hétfőre virradóra: az előzetes adatok alapján 0,3 fokkal megdőlt a szeptember 6-ai minimumhőmérséklet rekordja - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Érezhetően elmúlt a nyár, a hajnali hőmérsékletek "szeszélyesen", sokfelé elég hűvösen alakultak. Egyes mérőállomásokon 1 fok köré hűlt le a levegő. Miután a műszerek 2 méteres magasságban vannak elhelyezve, a felszín közelében ennél is hidegebb volt - számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye alapján az MTI.

Mostanáig a szeptember 6-án mért legalacsonyabb hőmérséklet 1,5 Celsius-fok volt, amelyet 1930-ban mértek Nyíregyházán. Most viszont Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szikszón 1,2 fokot is mértek, így ez lett az új napi hidegrekord.

A folytatásban: napos, száraz nyárutó

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ugyanakkor a héten melegszik az idő. Többfelé a leghidegebb órákban is 10 foknál melegebb lesz, míg a maximumok néhol 30 fok közelében alakulhatnak.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn az ország nagy részén derült időre van kilátás, csak kevés felhő lesz felettünk, csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, csupán néhol, átmenetileg támadhat fel az északkeleti szél. Délután 20-26 fokot mérhetünk.

Kedden és szerdán is folytatódik a száraz, napos idő. Kedden gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, szerdán a Dunántúlon feltámad a délkeleti szél. A hajnalok továbbra is hűvösek lesznek, 4-13 fokig hűlhet a levegő, de délután mindkét nap 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken főként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de csapadék továbbra sem várható. Csütörtökön a Dunántúlon és délen megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. Pár fokkal melegebbek lesznek a reggelek, délutánonként pedig 23-28 fokos maximumokra van kilátás.

A jelenlegi számítások szerint a következő hétvégén sem érkezik változást hozó front, marad a napos, száraz, nyugodt idő. Erősödik a felmelegedés, néhol elérhetjük a 30 fokot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

hideg idő

ősz

fagy