Az ulolsó pillanatban leállították a sokmilliós beruházást: ez vár a Szigetcsúcsra

HelloVidék   
  Megosztom
Az ulolsó pillanatban leállították a sokmilliós beruházást: ez vár a Szigetcsúcsra

373 millió forintos turisztikai fejlesztést terveztek a Szentendrei-sziget északi részén található Kisoroszi Szigetcsúcson. A beruházás azonban jókora tiltakozást váltott ki, ám az önkormányzat vasárnap lezárta a Szigetcsúcsot, és az eredeti tervek szerint a hét elején megindultak volna a munkálatok is. A fordulat eztán jött...

Ahogy korábban a HelloVidék is írt róla, 373 millió forintos turisztikai fejlesztést terveztek a Szentendrei-sziget északi részén található Kisoroszi Szigetcsúcson. Ahogy a Telex emlékeztetett, a kisoroszi önkormányzat a „túlturizmusra” hivatkozva akart fejleszteni a területen, az elfogadott tervek szerint a Szigetcsúcsra vezető utat lebetonoznák, kibővített parkolót hoznának létre, és 14 mobil konténert, 44 WC-t és harminc zuhanyállást alakítanának ki.

A beruházás jókora tiltakozást váltott ki, több mint 6000 ember írta alá a kisoroszi szigetcsúcs turisztikai nagyberuházása elleni petíciót, ám az önkormányzat vasárnap lezárta a területet. Az eredeti tervek szerint a hét elején megindultak volna a munkálatok is.

A projekt ellenzői a természetes környezet nyugalmát féltették, mivel a 370 milliós fejlesztés annak kedvez, hogy az eddiginél is több ember látogathassa a szigetspiccet. A terület megóvását nehezítette, hogy egy adminisztrációs hiba miatt pont a legértékesebb ártéri erdők nem számítanak védett területnek.

Nagy István azonban az utolsó pillanatban, de még időben lépett. Saját Facebook-oldalán tette közzé a hírt, hogy leállításra kerül a kisoroszi Szigetcsúcsra tervezett beruházás:

1997- ben elkövetett adminisztrációs hibák miatt nem valósulhattak meg a természetvédelmi követelmények a kisoroszi Szigetcsúcsra tervezett fejlesztés kapcsán. Ezt nem lehet elfogadni! Utasítást adtam a rendelet módosítására. Az építkezés pedig leállításra kerül . A rendelet módosításának hatályba lépésével a Szigetcsúcs természetvédelmi státusza jogilag egyértelműen megalapozottá válik.

- írta az agrárminiszter.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisoroszi

szigetcsúcs

természet pusztítása

természetvédelmi terület