Drámai változás jön az időjárásban: ez mindenkire hatással lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai változás jön az időjárásban: ez mindenkire hatással lesz

Már látszik a késő nyári forróság vége. Csaknem 10 fokkal lesz hűvösebb jövő héten. Addig viszont élvezzük a felhőtlen napsütést!

Ma még többnyire napos idő várható - írja az Időkép előrejelzésében. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet. Kisebb zápor csak elvétve fordulhat elő. Az ország nyugati felén időnként élénk lehet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Csütörtökön a gomolyfelhők mellé sok fátyolfelhő is érkezik. Napközben a közeledő hidegfront hatására elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak, késő estétől északnyugaton pedig már több helyen várható zivatar. Élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. A maximumok 26-31 fok között alakulnak.

Hidegfront viszi el a melegünk

Péntekre virradó éjszaka átvonul hazánkon a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és zivatarokat. Napközben már egyre inkább keletre, délkeletre szorul a csapadék, eközben északnyugaton már felszakadozik a felhőzet. A szél északnyugaton megerősödik, délen és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. 20 és 30 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Szombaton északkeleten még lehet kevés zápor, de a legtöbb helyen újra napos idő ígérkezik. Élénk, néhol erős északnyugati szél várható, délután 21-26 fokos maximumokkal. Vasárnap a felhőátvonulások mellett legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki északon, északkeleten. Délután 19-26 fokra számíthatunk, északkeleten lesz hűvösebb.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

hidegfront

nyár végi kánikula

ősz