Zivatarokkal érkezik a hidegfront: 13 megyére adtak ki figyelmeztetést

HelloVidék   
  Megosztom
Zivatarokkal érkezik a hidegfront: 13 megyére adtak ki figyelmeztetést

Lassan tényleg lezárul ez a nyárias időszak is. Csütörtökön már több lesz fölöttünk a felhő. Eleinte csak helyenként, majd a közeledő hidegfront hatására délutántól elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - záporok, zivatarok várhatóak.

Az eddigi csapadékmentes időjárásnak kezdhetünk búcsút mondani. Csütörtökön a nap első felében kevés helyen, délutántól azonban már elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar, estétől pedig tovább növekszik majd a csapadékhajlam az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A déli, délnyugati szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön időnként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Eleinte sokfelé, majd délután egyre inkább már csak keleten, délkeleten kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani, északnyugat felől ekkor megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Élénk, többfelé erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Visszaesik a hőmérséklet, délután 19-26 fokra számíthatunk, írja előrejelzésében az Időkép.

Szombaton keleten, északkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, egy-egy zivatar, a legtöbb helyen újra napos idő ígérkezik. Többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szél várható, délután 20-26 fokos maximumokkal.

Vasárnap is többfelé szeles lesz az idő, délután egy újabb hidegfront érkezhet, de csak kisebb záporokat okozhat, több-kevesebb napsütésben is lesz részünk. Hajnalban 6-13, délután 18-25 fok valószínű. Hétfőn a legtöbb helyen már a 20 fokot sem érjük el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejezés

meterológia

hidegfront

nyár végi kánikula

zivatar