Intenzív esővel, zivatarokkal érkezik itt az ősz: talajmenti fagyokra is számítsunk

HelloVidék   
  Megosztom
Intenzív esővel, zivatarokkal érkezik itt az ősz: talajmenti fagyokra is számítsunk

Tartós északias áramlással egyre hűvösebb levegő érkezik, visszavonhatatlanul beköszönt az ősz. Hétvégén még az átlagos körül alakul a hőmérséklet, a jövő hét első felében viszont az átlagosnál több fokkal hűvösebb légtömegek érkeznek észak, északkelet felől, így hazánk nagy részén délutánonként is 20 fok alatt marad a hőmérséklet.

Szombaton sok lesz a napsütés, a megnövekvő gomolyokból északon, északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, helyenként zivatarok. A szeles időben délután 19-25 fokot mérhetünk. Vasárnap hajnalban északkeleten eshet, napközben pedig a középső tájak ígérkeznek kevésbé felhősnek, máshol gyakrabban befelhősödhet az ég, de számottevő csapadék nem várható. Északi-északnyugati szél lesz jellemző, mely főként a középső országrészben lehet gyakran élénk. Északkeleten 16-18, máshol még 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet, írja az Időkép.

Az átlagosnál hűvösebb idő előreláthatóan csütörtökig tart, a legtöbb helyen 20 fok alatti maximumokkal. A hajnalok is hidegebbek lesznek, többfelé megjelenhetnek az 5 fok körüli, illetve 5 fok alatti minimumok.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

ősz

esőzés

zápor

zivatar

talajmenti fagy

hőmérséklet