Kiadták a figyelmeztetést: jöhet a felhőszakadás, zivatar, esernyőket elő

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: jöhet a felhőszakadás, zivatar, esernyőket elő

Hétfőn többször erősen megnövekszik a felhőzet az Időkép előrejelzése szerint. Mint írják, északkelet több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A változó irányú szél zivatarok idején megerősödhet. Délután 18-27 fok várható, a szárazabb, hosszabb ideig napos tájakon lesz melegebb.

Elő kell vennünk az esernyőket, hiszen ma északkelet és a Dél-Dunántúl kivételével több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az autósak is érdemes vigyázni, mivel számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, és a feltámadó szél is ronthatja a menetstabilitást.

Az előrejelzések szerint, hétfőn front nem lesz térségünkben, de az időjárás változása miatt gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi- és görcsös panaszok előfordulhatnak. A felhősebb időben bágyadtság, tompaság is jelentkezhet, csökkenhet hő- és komfortérzetünk. A reggel még hűvösebb északkeleti tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint nő a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

zivatar

felhőszakadás

eső