Özönvíz az Őrségben: elárasztott falvak, közel 150mm eső + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Özönvíz az Őrségben: elárasztott falvak, közel 150mm eső + Videó

Közel 150 milliméter eső hullott az Őrségben Bajánsenye és Őriszentpéter környékén. A hírek és a közösségi médiában megosztott bejegyzések elárasztott utcákról és földekről számolnak be.

Szerda délutántól kezdve, ahogy az előrejelzésekben is olvasható volt, az ország több pontján kialakultak záporok, zivatarok, és egy lassú mozgású záporos, zivataros rendszer érte el a nyugati országrészt, ami magy területen okozott 20mm feletti csapadékmennyiséget - írta a metkep.hu. Különösen az Őrségben, Bajánsenye és Őriszentpéter térségében órákon át tartó felhőszakadás közel 150mm esőt hagyott maga után.

A térségben villámárvíz öntötte el a falvakat és többfelé hömpölyög víz az utcákon.

Emellett a Balatontól délre is kialakult pár intenzív zápor és zivatar. Ott is mértek Som településen és környékén olvasóink 60mm-t.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

özönvíz

árvíz

bajánsenye

Őrség