Bekeményít az ősz: mutatjuk, hol számíthatunk esőre, villámlásra

MTI   
  Megosztom
Bekeményít az ősz: mutatjuk, hol számíthatunk esőre, villámlásra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A középső és nyugati megyékben nagyobb, az északkeleti tájakon kisebb eséllyel lehet csapadékra számítani. A Nyugat-Dunántúlon az északi, másutt a délkeleti, keleti szelet kísérik élénk, néhol erős lökések. A hőmérséklet késő este 9 és 15 fok között valószínű.

Ahogy a szöveges figyelmeztető előrejelzésben írták, napközben a csapadékrendszer hatására nagyobb területen is kiadós (24 óra alatt > 20 mm) esőre kell számítani, kiemelten az ország középső sávjában, illetve délutántól a dunántúli területeken. A délnyugati és nyugati megyékben a délelőtti, kora délutáni időszakban nem zárható ki villámlás és dörgés sem. Az esti óráktól egy következő hullámban várható eső, amelyből csütörtök éjfélig ismét nagyobb mennyiségű csapadék (általában > 20-30 mm) lehetséges továbbra is a Dunántúlon, valamint a délnyugati és nyugati megyékben lokálisan 24 óra alatt akár > 50 mm csapadék is összegyűlhet.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak az ország északkeleti harmadában és a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A középső országrészben és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, a nap folyamán a csapadék egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza. A délnyugati, nyugati megyékben kiadós mennyiségre van kilátás, ezzel szemben a az ország északkeleti harmadán nem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Pénteken, délen túlnyomóan borult idő várható, északon, északkeleten azonban szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró. Késő délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Délen egyre inkább gyengülő intenzitású esőre számíthatunk. Az északkeleti, keleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb, északkeleten a melegebb.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés