Bekeményít az ősz: mutatjuk, hol számíthatunk esőre, villámlásra

MTI   
  Megosztom
Bekeményít az ősz: mutatjuk, hol számíthatunk esőre, villámlásra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A középső és nyugati megyékben nagyobb, az északkeleti tájakon kisebb eséllyel lehet csapadékra számítani. A Nyugat-Dunántúlon az északi, másutt a délkeleti, keleti szelet kísérik élénk, néhol erős lökések. A hőmérséklet késő este 9 és 15 fok között valószínű.

Ahogy a szöveges figyelmeztető előrejelzésben írták, napközben a csapadékrendszer hatására nagyobb területen is kiadós (24 óra alatt > 20 mm) esőre kell számítani, kiemelten az ország középső sávjában, illetve délutántól a dunántúli területeken. A délnyugati és nyugati megyékben a délelőtti, kora délutáni időszakban nem zárható ki villámlás és dörgés sem. Az esti óráktól egy következő hullámban várható eső, amelyből csütörtök éjfélig ismét nagyobb mennyiségű csapadék (általában > 20-30 mm) lehetséges továbbra is a Dunántúlon, valamint a délnyugati és nyugati megyékben lokálisan 24 óra alatt akár > 50 mm csapadék is összegyűlhet.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak az ország északkeleti harmadában és a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A középső országrészben és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, a nap folyamán a csapadék egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza. A délnyugati, nyugati megyékben kiadós mennyiségre van kilátás, ezzel szemben a az ország északkeleti harmadán nem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Pénteken, délen túlnyomóan borult idő várható, északon, északkeleten azonban szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró. Késő délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Délen egyre inkább gyengülő intenzitású esőre számíthatunk. Az északkeleti, keleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb, északkeleten a melegebb.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés