Borús, esős időre számíthatunk: mutatjuk, hol érdemes elővenni az esernyőket

HelloVidék   
  Megosztom
Borús, esős időre számíthatunk: mutatjuk, hol érdemes elővenni az esernyőket

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma délutánra a fölöttünk levő csapadékzóna egyre inkább az ország délnyugati, déli részére korlátozódik. Ezeken a területeken éjfélig néhol 20 mm körüli csapadékösszeg is összegyűlhet. Éjszaka és hétfő napközben a csapadékzóna még a déli határ közelében okozhat időnként intenzívebb esőt. Hétfő éjfélig a délnyugati határ közelében várható a legtöbb csapadék, ott néhol újabb 10-20 mm közötti mennyiség is eshet.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, vérnyomás-ingadozás. Emellett koncentrációs-zavar is felléphet, illetve a reakcióidő is megnövekedhet, ezek miatt a közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges.

Hétfőn sem számíthatunk jobb időre. A hét első napján nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg északon, északkeleten délutánig vékonyabb lehet a felhőzet. Az ország déli felén többfelé, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Az északi szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a maximum általában 10 és 15 fok között várható, de a csapadékosabb délnyugati tájakon ennél hűvösebb, északkeleten pedig akár 16, 17 fok is lehet.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

eső

zápor

zivatar

széllökés