Jöhet a hóesés? Mutatjuk, hol várható az országban

HelloVidék   
  Megosztom
Jöhet a hóesés? Mutatjuk, hol várható az országban

Holnap átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, de északnyugaton már délelőtt, a Dunántúl többi részén délutánra, míg a Dunától keletre estétől csökken jelentősen a felhőzet. Összességében több helyen is számítani lehet kisebb esőre, záporra, a középső megyékben kisebb a csapadék esélye.

Az északi szél a Dunántúlon és a középső megyékben nagy területen megerősödik, a Dunántúl szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő.

Az Időkép előrejelzése szerint előreláthatóan a futó záporok a Bakonyt érik el leghamarabb, így itt csak akkor válthat hóba az eső, ha a hőmérséklet még a csapadék érkezése előtt kellőképp lehűl. Ha jó az időzítés, a Hajag-tető, vagy akár Eplény is részesülhet a szezon első hópelyheiből.

A Mátra és a Bükk tetején is kialakulhat hózápor. Itt a reggeli, délelőtti órákban várható a csapadék érkezése. A havazás a hajnali minimum-hőmérsékleteken múlik, illetve hogy mennyire marad meg a hideg a nap előrehaladtával, mikor megérkeznek a térségbe a záporok. Amennyiben a lehűlés és az eső érkezése megfelelő ütemben történik, a Börzsöny legmagasabb csúcsán, a Csóványoson is megjelenhetnek az első hópelyhek. A hó a napközbeni felmelegedés miatt várhatóan sehol nem marad meg, így a fehér lankák helyett egy jó ideig még az őszi színekbe öltözött tájat csodálhatjuk.

- közölte a portál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés