Durva hidegfront vet véget az enyhe ősznek: érekzik a rettenet, ez fájni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Durva hidegfront vet véget az enyhe ősznek: érekzik a rettenet, ez fájni fog

Ma egyre nagyobb területen lehet viharos (65-75 km/h, néhol ezt meghaladó) széllökésékre számítani, kiemelten a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében. Hegységekben (illetve a Balaton környékén) előfordulhat 90 km/h-t meghaladó széllökés is.

Csütörtökön már sok felhő lesz az égen, sokfelé csak rövid napos időszakokra van kilátás. A délután második felétől az északi és északnyugati tájakon, estétől pedig már több helyen alakulhat ki eső, zápor. Megerősödik, többfelé viharossá fokozódik a délnyugati szél. Délután 18 és 24 fok között alakul a csúcshőmérséklet - írta előrejelzésében az Időkép.

Figyelmeztést adtak ki mára

Ma egyre nagyobb területen lehet viharos (65-75 km/h, néhol ezt meghaladó) széllökésékre lehet számítani, kiemelten a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében. Hegységekben (illetve a Balaton környékén) előfordulhat 90 km/h-t meghaladó széllökés is.

A délutáni óráktól először nyugaton, majd az estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Ezt követően kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű - közölte a Met.hu.

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal

A hét utolsó napján napközben erősen felhős, borongós időre számíthatunk, kisebb eső, zápor a Dunántúlon helyenként még előfordulhat, csak északon süthet ki hosszabb időszakokra a nap. A nyugati-északnyugati szél elsősorban északon, északkeleten lehet élénk, olykor erős. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, mindössze 11-16 fok várható a legmelegebb órákban.

Szombaton az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de délen, délnyugaton még átmenetileg megnövekedhet a felhőzet. Legfeljebb elvétve fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 11-16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lehet a szél. A hajnali órákra sokfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánonként 10 és 16 fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

kerti munkák

ősz