Még a Balatont is kibillentette a viharos szél: citromsárga riasztás van érvényben + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Még a Balatont is kibillentette a viharos szél: citromsárga riasztás van érvényben + Videó

A közeledő hidegfront előtt viharos szél fúj. Fákat döntött ki, tetőket és vezetékeket rongált meg országszerte, a tűzoltók Budapesten és az ország középső részében kapták a legtöbb riasztást viharkárok miatt.

Azt írták, kora délutántól egyre több munkát ad az erős szél a tűzoltóknak. A bejelentések a leggyakrabban kidőlt fákról, lezuhant ágakról, leszakadt vezetékekről, megbontott tetőszerkezetekről szólnak. A legtöbb hívást a fővárosi tűzoltók kapják, az időjárás több helyen akadályozza a tömegközlekedést is. Budapesten fa borult a fogaskerekű vezetékére, Püspökladány és Sárrétudvari között pedig egy menetrend szerinti járatra dőlt egy fa - tartalmazza a közlemény.

A Balaton vizét is kibillentette a viharos szél

Háromnegyed 12-kor 76 centis volt a vízszintkülönbség Keszthely és Balatonfűzfő között - számolt be róla az Időkép.

Ahogy írták, a közeledő hidegfront előtt viharos szél fúj a Dunántúlon. A legnagyobb széllökések a 70-80 km/h-t is meghaladják, de néhol már 90 km/h-t meghaladó lökéseket voltak. A viharos szél a Balaton vizét is alaposan felkorbácsolja és meg is billenti azt.

Az Időkép Balatonakarattyán készített látványos felvételeket a háborgó Balatonról:

Címlapkép: MTI/Varga György

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

katasztrófavédelem

viharkárok

balaton