Ne felejtsük el elzárni a kerti csapokat: ez vár ránk a jövő héten

HelloVidék   
  Megosztom
Ne felejtsük el elzárni a kerti csapokat: ez vár ránk a jövő héten

Ködös, csípős reggelek, napsütéses őszi délutánok várnak ránk jövő héten. Hajnalra csak néhol maradhat fagypont fölött a hőmérséklet, az északi, fagyzugos részeken pedig -5 foknál hidegebb lehet. Mivel hajnalonként szinte mindenütt fagypont alá süllyed a hőmérséklet, eljött az ideje a kerti csapok elzárásának.

Mivel hajnalonként szinte mindenütt fagypont alá süllyed a hőmérséklet, eljött az ideje a kerti csapok elzárásának. Délután 10-16 fok várható. A délkeleti szél a Dunántúl északi felén és helyenként délen feltámad, néhol erős lökések kísérhetik, írja az Időkép.

Kedden nyugaton megnövekszik a felhőzet, majd délután a középső tájakon is, keleten viszont derült marad az ég. Egyedül kedd késő délután, éjszaka fordul elő néhol kisebb eső, egy-egy zápor a Dunántúlon, a hét többi részében száraz időre van kilátás.

Szerdán még többnyire felhős lesz a reggel, délután viszont több helyen kiderül az ég. A légmozgás nem lesz jelentős, legfeljebb néhol élénkülhet meg. Csütörtöktől országszerte a napsütés veszi át a főszerepet, délutánonként 11-16 fok között alakul a hőmérséklet. A hét első felében többfelé lesz fagyos a reggel, hétvégére kissé enyhülnek a minimumértékek, a maximumok pedig emelkednek a szeles időben. Reggelente helyenként pára-, ködfoltokkal kell számolni, délután pedig szép, napos, őszi idővel.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

fagy

hajnali fagy

napsütés

ősz

meteorológia